Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

BESOB'a talip Erdem projelerini açıkladı

BESOB

Mesut Aşanel'in BESOB Başkanlığını bırakıyorum açıklamasından sonra, BESOB'a aday olan Fehmi Erdem, yeniliğin takipçisi değil, öncüsü olacaklarını söyledi.

Mesut Aşanel'in BESOB Başkanlığını bırakıyorum açıklamasından sonra, BESOB'a aday olan Fehmi Erdem, yeniliğin takipçisi değil, öncüsü olacaklarını söyledi.
BESOB'a adaylığını açıklayan aynı zamanda Balıkesir Şoförler Odası Başkanı olan Fehmi Erdem iddialı projelerle geliyor.
Esnafa hibe desteği, kredi desteği, sağlık desteği gibi projelerin yanı sıra ortak akıl toplantıları, bölgesel sorun analizi toplantıları gibi projelerle katılımcı bir yönetim sergileyeceğini belirten Başkan Erdem göreve geldiklerinde değişimin takipçisi değil öncüsü olacakları sözü verdi.
Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) genel kurulu 18 Mayıs 2014 Pazar günü yapılacak.
BESOB Başkanlığı için adaylığını açıklayan aynı zamanda Balıkesir Şoförler Odası Başkanı olan Fehmi Erdem, oldukça iddialı projelerle geliyor.
Esnafın krediden hibeye, sağlıktan proje danışmanlığına kadar her alanda kucaklayacaklarını belirten Başkan Erdem büyükşehir sürecinde kurulan Ulaştırma Koordinasyon Merkezinde şoför esnafını da en iyi şekilde temsil ederek kimsenin mağdur edilmemesini sağlayacaklarını ifade etti.
Başkan Erdem gerçekleştireceği projeleri sıraladı
Yeşil Bina Projesi: Küresel ısınma, susuzluk, çevre kirliliği ve doğal kaynakların hızla tüketilmesi yapı sektöründe çevre dostu binaların yapılmasını gündeme getirmiştir. Çevre dostu bina yapımına ilgi giderek artarken yeşil bina olarak tabir edilen yapılar ortaya çıkmıştır. Belli standartlar getirilerek sertifikalanmakta olan yeşil binalar yapı sektöründe daha değerli, doğaya saygılı, ekolojik, konforlu ve enerji tüketimini azaltan binalardır. (Birliğimize böyle bir bina kazandırmak için, AB Projesi Hazırlanacak ve  % 70`i hibe olmak üzere çevreye duyarlı ve günümüz teknolojisine uyumlu bir hizmet ve eğitim alanına kavuşulacak)
Toplantı Salonu ve Eğitim Sınıfları: Odalarımızın ve üyelerimizin hizmetinde olacak günümüz şartlarına uygun (Akıllı Tahta, Projeksiyon, Laptop, Ses sistemi) ile donatılmış toplantı salonu ve eğitim sınıfı yapılacaktır.
Danışmanlık ve Destek Birimi: Balıkesir ili için özel hazırlanan bir yazılım programı ile üyelerimize, oda yöneticilerimize, oda genel sekreterlerimize web üzerinden online ve telefon ile destek verecek.  Sicil kaydından tutunda vergi ve SGK ya kadar anında bilgilendirme sağlayacak bir birim hayata geçirilecektir.
Proje Birimi: AB-KOSGEB-GMKA gibi kurumlara hazırlanacak projeler için üyelerimize ve odalarımıza başvuru aşamasında ve proje yazılımı aşamasında destek sağlamak amacı ile proje birimi oluşturularak üyelerimizin bu hibelerden yararlanama oranını yükselteceğiz.
Oda yöneticileri toplantıları: AB uyum sürecinde bulunan ülkemizin,  her sektörde olduğu gibi Esnaf ve Sanatkâr açısından da uyumlu olması gerekmektedir. Bu sebeple, diğer AB üyesi ülkelerindeki meslek kuruluşlarıyla temaslar kurulup oradaki işleyişi ve düzeni yerinde görmek için bu ülkelerde toplantılar yapılacaktır.
Ortak akıl platformu toplantıları: Başkanlar kurulu haricinde her yıl Balıkesir`in ve esnaf sanatkarımızın artılarını, eksilerini masaya yatırdığımız Valimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımızın, Üniversitenin, KOSGEB, İŞKUR, SGK, GMKA`nın katıldığı çözüm odaklı toplantılar yapılacaktır.
Hibe destekleri: Girişimcilik Eğitimleri, KOSGEB ve İŞKUR ile ortaklaşa düzenlenerek, odalarımıza yeni kaydolacak üyelere 30.000 lira hibe, 70.000 lira sıfır faizli destek almaları sağlanacak
Esnafa uygun kredi: Bizler esnaf ve sanatkarlar olarak Balıkesir İlinin sayıca en büyük sivil toplum örgütüyüz. Bu gücümüzü hep beraber kullanarak, bankalar ile üyelerimizin çıkarlarını koruyacak kredi anlaşmaları yapacağız.
Esnafa sağlık desteği: Balıkesir merkezde ve ilçelerinde bulunan tüm özel hastane ve poliklinikler ile anlaşmalar yapılarak üyelerimizin en kaliteli ve en uyguna hizmet alması sağlanacaktır
Bölgesel rekabet edebilirlik programı: Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve GMKA ile protokoller imzalanarak, branş odalarımızın üyelerine kendi imkanları ile alamayacakları teknolojik makinelerin bulunduğu ortak kullanım alanları sağlanacaktır. Örnek: Marangozlar için kaplama makinesi, çerçeve makinası. Tamirciler için test makineleri, lifler, emisyon cihazları. Oto boyacıları için boya fırını, elektronik boya yapma makinesi gibi.
Bölgesel sorun analizi toplantıları: Balıkesir büyük bir yüz ölçümüne sahip ve hemen hemen her ilçemizin coğrafi konumu, gelir kaynakları da farklılık göstermekte. Bir Edremit ile Bigadiç ilçesinin sorunları aynı olamaz. Bu sebeple her ilçede ayrı toplantılar düzenleyerek, sorunları yerinde inceleyip, Büyükşehir olmanın avantajlarını da kullanarak ivedi çözümler üretilecektir.
Ulaştırma koordinasyon merkezi (Ukome): Balıkesir Büyükşehir olmasıyla merkezde ve ilçelerde ulaştırma işlemleri ile ilgili mesleklerin yetkileri büyükşehre devredilmiştir. Bu sebeple birliğimize bağlı tüm Şoförler ve Otomobilciler Odalarının mağdur olmamaları için Şoförler Odası Başkanlarından bir komisyon oluşturularak Büyükşehirde temsilimiz sağlanacaktır.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı